Salata de varza pentru iarna (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 27 Oct 2011 | 39478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze albe cca 3 kg
  • 1 varza rosie cca 1 kg
  • hrean
  • frunze de telina
  • sare
  • OTETUL (in functie de cat trebuie)
  • 1 parte otet din vin de 9%
  • 5 parti apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de varza pentru iarna (reteta Motan):

Varza alba si rosie se curata si se toaca fideluta. Cu razatoarea de varza este mai usor.

Se pune intr-o cratita cu sare, 1 lingura la 2 kg de varza si se lasa cel putin 2 ore sa lase zeama.

Se stoarce inpumni bine si se pune intr-un castron.

Se face otetul aproximand cantitatea care trebuie. Se face ca la castraveti sau gogosari.

Se fierbe otetul 2-3 minute in clocot.

In borcane se pune frunza de telina si hrean si se  pune varza stoarsa. Nu se indeasa prea tare si nu se pune pana sus sa aiba loc si otetul.

Desupra se pune frunza de telina si hrean.

Se pun borcanele pe cutite si se invelesc in prosop ud si se toarna otetul fierbinte.

Se agita sa iasa aerul, se conpleteaza cu otet si se pun capacele etans.

Se pun in patura la racit pana a doua zi.

Se pun in camara si este buna dupa 2 saptamani.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de varza pentru iarna (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta